Общинско предприятие ще се грижи за Детската железница в Кърджали още пет години

Общинско предприятие ще се грижи за Детската железница в Кърджали още пет години

BOBSTH 13:15:01 17-07-2017
PP1314BO.003
Кърджали - детска железница - стопанисване

Общинско предприятие ще се грижи
за Детската железница
в Кърджали още пет години


Кърджали, 17 юли /Валентина Стоева, БТА/
Общинското предприятие "Озеленяване, чистота и благоустройство" ще ползва и поддържа още пет години Детската железница в парка "Простор" в Кърджали. Това решение приеха на днешното си заседание общинските съветници.
В задълженията на дружеството ще влизат охраната, експлоатацията и ремонта на съоръженията. Разходите по поддържането и експлоатацията ще бъдат за сметка на дружеството, което стопанисва обекта и предходните пет години.
На заседанието бе посочено, че ремонтът по локомотива, започнал в началото на лятото, е приключил, а до края на юли трябва да бъдат завършени и дейностите по отстраняване на нередностите по трасето на влакчето.
Кърджалийската железница е дълга 1,21 км. Открита в края на септември 1962 г., тя е първата детска железница в България. През деветдесетте години е закрита, отново е открита на 7 септември 2006 г.
Отскоро Детската железница в Кърджали има и собствена страница в социалната мрежа Фейсбук. Чрез нея администраторите й приканват кърджалийци да се включат в инициативата "Спомени в снимки от Детската железница".

/ПП/