Старият Несебър се превърна в "Остров на изкуствата"

Старият Несебър се превърна в "Остров на изкуствата"

BOBSTH 14:08:01 10-07-2017
MM1407BO.006
Несебър - фестивал - култура

Старият Несебър се превърна
в "Остров на изкуствата"


София, 10 юли /Екатерина Панова, БТА/
Старият Несебър се превърна от полуостров в "остров" на изкуствата, заради третото издание на международен фестивал. В продължение на 5 дни Международният фестивал "Несебър-остров на изкуствата" даде възможност на 400 участници от България, Беларус, Молдова, Полша, Русия и Украйна да покажат своите умения в танцовото и певческото изкуство на сцената на амфитеатъра, съобщиха от общината.
Форумът се проведе под патронажа на кмета на общината Николай Димитров. Кметът се срещна с ръководители на съставите в Старото кметство. "Това, което прави градът истински привлекателен и магичен, е атмосферата, която създавате всички вие, които ни посрещате с внимание, грижа и сърдечност. Чувстваме се като у дома си и като част от едно голямо семейство", бяха част от думите на полските гости. Според кмета Николай Димитров добрият културен обмен затвърждава и добрите човешки взаимоотношения.
Един от най-емоционалните моменти от фестивала бе церемонията по награждаване на отличените и гала-концертът на лауреатите. Бяха раздадени множество награди.
/ММ/