Нова програма ще подпомага образованите млади роми в България

BOBSTH 16:24:31 20-06-2017
NZ1623BO.008
Шумен - роми - нова програма

Нова програма ще подпомага образованите млади роми в България


Шумен, 20 юни /Станимир Савов, БТА/
Институтът "Отворено общество" в София, в партньорство с Центъра "Амалипе", реализира програмата "Мост към бизнеса" на територията на Североизточна България. Проектът се изразява в подпомагане на достъпа на роми от 18 до 35 години, със завършено минимум средно образование, до позиции за висококвалифициран труд в частния бизнес. Това съобщи на БТА Силвия Станчева от Центъра "Амалипе".
По думите й желаещите да участват в програмата могат да се включат с регистрация в е-платформа, където да отговорят на няколко въпроса за желанията си за определен вид работа и да приложат сканирана диплома, сертификат за чужд език или друга професионална квалификация.
Крайният срок за подаване на формуляри е 30 юни.
Програмата ще подпомогне минимум 150 младежа от България.
"Мост към бизнеса" ще предостави на участниците интегрирана и персонализирана услуга, включително кариерно ориентиране; съдействие при контакти с работодатели, които са изразили интерес към инициативата; различни видове обучения в зависимост от нуждите на участниците и наставничество след наемането им на работа, допълни Станчева.
Тя отбеляза, че желаещите могат да кандидатстват за подпомагане на адрес: https://www.surveymonkey.com/r/bridge2business

/НЗ/