Собствениците на земи в "Бедечка" ще се обезщетяват с държавни имоти

Собствениците на земи в "Бедечка" ще се обезщетяват с държавни имоти

BOBSTH 16:33:01 19-06-2017
NZ1632BO.036
Стара Загора - референдум

Собствениците на земи в
"Бедечка" ще се обезщетяват
с държавни имоти


Стара Загора, 19 юни /Румяна Лечева, БТА/
Собствениците на земи в "Бедечка" ще се обезщетяват с държавни имоти. Това са решили на среща тази сутрин в столицата премиерът Бойко Борисов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и областният управител Гергана Микова.
Премиерът е загрижен за решението на казуса в Стара Загора, който провокира референдум, обясни пред журналисти кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
Терените, които са предлагат, се намират на територията на града и са собственост на Министерството на отбраната. Община Стара Загора до края на седмицата ще бъде готова със списък, в който ще бъдат представени. Днес следобед кметът е имал първи срещи със собственици на терени в квартал "Бедечка", на която е съобщил за решението.
Ние се съобразяваме с мнението на участвалите в референдума вчера, 85 на сто от които гласуваха за създаване на парк "Бедечка", изтъкна Живко Тодоров.
В квартала остават новопостроените осем жилищни кооперации и ще бъдат построени още две, за които има издадени разрешения от общината.
В новият Общ устройствен план на Стара Загора ясно ще бъдат очертани границите на зелената територия в квартал "Бедечка", която да получи статут на парк, обяви още кметът на Стара Загора.
/НЗ/