МБАЛ - Попово открива три отделения в Търговище

МБАЛ - Попово открива три отделения в Търговище

BOBSTH 12:25:01 19-06-2017
MM1224BO.006
Търговище - МБАЛ - Попово - филиал

МБАЛ - Попово открива три отделения в Търговище


Търговище, 19 юни /Боряна Димитрова, БТА/
Многопрофилната болница за активно лечение - Попово разкри три нови отделения в Търговище. Подписването на договора със Здравната каса е станало на 14 юни, днес ще приемем първите си пациенти, каза на пресконференция управителят на здравното заведение д-р Румен Русев.
Отделенията в Търговище ще обслужват 44 клинични пътеки и 7 амбулаторни процедури. Назначени 24 лекари, медицински и помощен персонал. Новите дейности имат акредитация за Второ ниво на компетентност.
В Търговище ще работят Хирургично отделение, Отделение по ортопедия и травматология и Отделение по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/. Те ще бъдат ръководени от доказаните медици: д-р Стамен Стаменов, д-р Георги Георгиев и д-р Кремена Христова. С модерната апаратура, добрите хигиенно-битови условия и кадровия потенциал ще успеем да обгрижваме пациентите от Търговище и Попово, а защо не и от други краища на страната, коментираха специалистите.
Поповската болница работи по 69 клинични пътеки. В нея дейности се извършват в три отделения - Вътрешни болести, Неврологично и Детско отделение, допълни д-р Русев. Болницата е общинска и от години среща трудности при издръжката си. Често е дофинансирана с пари от общинския бюджет. До разкриването на новите отделения в Търговище се стигна след решение на Общинския съвет от края на 2015 г.

/ММ/