Две втори и две трети награди присъди журито на националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови

Две втори и две трети награди присъди журито на националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови

BOBSTH 17:17:31 11-06-2017
MM1716BO.009
Трявна - Национален конкурс за лирично стихотворение - наградени

Две втори и две трети награди присъди журито
на националния конкурс за лирично стихотворение
на името на Петко и Пенчо Славейкови


Габрово, 11 юни /Велина Махлебашиева, БТА/
Петчленното жури, с председател литературоведът акад. Иван Радев, не присъди първа награда, но връчи две втори и две трети награди на отличените от националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Това съобщиха организаторите на поетичната надпревара от Общината в Трявна. Отличаването на лауреатите е кулминацията на Славейковите тържества в града, които се провеждат под патронажа на президента Румен Радев.
Втора награда в литературния конкурс получи старозагорският поет Йордан Пеев с творбата си "Отговор на писмото на Левски до мен в нощта на 18 срещу 19 февруари". Творческият тандем - познатите автори на текстове за песни - Иван Тенев, известен повече като агент Тенев, и Александър Петров също са носители на втора награда. Тя им беше връчена за стиховете със заглавие "Ела!". С трети награди беше отличена поезията на младия Иван Вълев от София и на Георги Николов от Харманли.
В анонимния конкурс за непубликувано лирично стихотворение за първа година публиката имаше възможност да избере свой фаворит чрез онлайн гласуване. В него най-голяма подкрепа е получил юристът Карен Бейлерян от Варна.
В надпреварата с творби участваха 295 български автори от страната и живеещи в чужбина.
/ММ/