Община Несебър ще подобрява чистотата на въздуха с европейски средства

Община Несебър ще подобрява чистотата на въздуха с европейски средства

BOBSTH 15:33:31 01-06-2017
NZ1532BO.021
община Несебър - въздух - чистота

Община Несебър ще подобрява
чистотата на въздуха с
европейски средства


София, 1 юни /София Господинова, БТА/
Община Несебър получи средства за подобряване на чистотата на атмосферния въздуха по ОП "Околна среда 2014-2020 г.", съобщиха от общината.
Договорът за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ бе подписан между министъра на околната среда и водите Нено Димов и кмета Николай Димитров в ресорното министерство. Димитров благодари за добрата работа с МСОВ и каза, че всички общински служители са били добре приети в министерството и винаги им е било оказвано съдействие при подготовка и изпълнение на проектите по оперативната програма. Министър Димов увери, че и в бъдеще доброто сътрудничество и синхрон ще продължат и пожела успех в реализирането на новия проект.
Стойността на проекта е 129 042 лв., а периодът за приключването му е 18 месеца. Целта е да се разработи комплексна програма за намаляване на нивата на ФПЧ10 /фини прахови частици/ на територията на община Несебър за периода 2018-2022 г. и да се планират адекватни мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух. Това ще помогне да се изпълни стратегическата цел - създаване на здравословни условия за живот на населението и опазване на околната среда.
/НЗ/