Абсолвенти от три факултета на Великотърновския университет получиха днес своите дипломи

Абсолвенти  от три факултета на Великотърновския университет получиха днес  своите дипломи

BOBSTH 21:00:02 19-05-2017
GI1925BO.033 21:00
Велико Търново - университет - абсолвенти

Абсолвенти от три факултета на
Великотърновския университет
получиха днес своите дипломи


Велико Търново, 19 май /Марина Петрова, БТА/
Абсолвенти от три факултета на Великотърновския университет получиха днес своите дипломи, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.
Ректорът на университета проф. Христо Бонджолов е поздравил 220 абсолвенти от Историческия факултет. Сред гостите е бил заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев. Първенецът на випуска Виктория Вълчева от специалност "Археология" е била наградена със сребърен медал от декана на факултета проф. Иван Тютюнджиев.
Във Философския факултет своите дипломи са получили 101 бакалаври от професионалните направления психология, политически науки и философия, от тях 51 души завършват с отличен успех.
През тази година Филологическия факултет на университета завършват 230 абсолвенти с бакалавърска и магистърска степен. С отличен успех са 36 студенти, завършили бакалавърска степен, а отличниците-магистри са 22-ма.
Студентите са поздравени от ръководителите на катедри и преподаватели, както и представители на бизнеса от партниращи си с Великотърновския университет фирми, които осигуряват стажове, практики и работни места за студентите.
Дългогодишният лектор по румънски език д-р Руксандра Ламбру, е удостоена с Почетната грамота на ректора за нейните заслуги и принос в академичния живот на Университета и за издигане на неговия авторитет./ГИ/