Кметът на Банско се срещна с представители на гръцката неправителствена организация "Мрежа от градове с езера"

Кметът на Банско се срещна с представители на гръцката неправителствена организация "Мрежа от градове с езера"

BOBSTH 18:49:31 19-05-2017
GI1847BO.027
Банско - кмет - среща

Кметът на Банско се срещна с представители
на гръцката неправителствена организация
"Мрежа от градове с езера"


Банско, 19 май /Емил Михайлов, БТА/
Кметът на община Банско Георги Икономов се срещна днес с представители на гръцката неправителствена организация "Мрежа от градове с езера", съобщи пресцентърът на общината. Целта на опознавателната среща е била да се обсъдят възможностите за сътрудничество и евентуалното бъдещо членство на община Банско в сдружението.
Георгиус Капенцонис, председател на борда на директорите на сдружението, който е и кмет на гръцката община Дорида, е запознал Икономов и неговия екип с обхвата на дейност на представляваната от него организация. Тя е фокусирана върху теми и проблеми, свързани с управлението на водите, климатичните промени, биоразнообразието, инфраструктурното развитие и туризма, както и с участие в международни проекти, финансирани с европейски средства.
Гостите са заявили, че Банско е първият българския град, към който са отправили предложението си за партньорство с гръцката организация. Икономов е изразил своето принципно съгласие за включването на Банско в мрежата поради сходните характеристики на членуващите градове, както и заради общите цели за развитие.

/ГИ/