Прокуратурата проверява незаконно строителство в защитена местност "Блатно кокиче"

Прокуратурата проверява незаконно строителство в защитена местност "Блатно кокиче"

BOBSTH 17:39:01 19-05-2017
GI1737BO.016
Балчик - строителство - защитена местност

Прокуратурата проверява
незаконно строителство в
защитена местност "Блатно кокиче"


Добрич, 19 май /Станислава Георгиева, БТА/
Незаконно строителство в защитена местност "Блатно кокиче" в района на резервата "Балтата" край курорта "Албена" е констатирало Държавното ловно стопанство "Балчик", съобщи директорът му Калинка Тодорова. Там се строи монолитна постройка на два етажа с площ от 180 кв. м. Съвместно с РИОСВ Варна е съставен констативен протокол. За случая е сезирана Районната прокуратура в Балчик.
От началото на годината на територията на ловното стопанство са съставени 45 акта по Закона за горите, съобщи Тодорова. Осем от актовете са за незаконна сеч на дървесина, 14 са за транспортиране на незаконна дървесина, два - за строителство в горския фонд и 21 - за съхранение на незаконна дървесина.
Единият акт за строителство в горските територии е за дървена конструкция с площ от 84 кв. м в местността "Тузлата", а вторият е за построяване на монолитна двуетажна сграда и бетонни пътеки на приблизителна площ от 400 кв. м, с което се променя фактическото предназначение на горската територия, в землището на село Оброчище
Специализирано звено към ТП ДЛС "Балчик" всекидневно извършва охрана на територията на стопанството, като покрива различни райони по различно време на денонощието, посочи Калинка Тодорова.


/ГИ/