Предстои подмяна на главни водопроводи в Сливенска област

Предстои подмяна на главни водопроводи в Сливенска област

BOBSTH 17:34:32 19-05-2017
GI1733BO.015
Сливен - ВиК - съобщение

Предстои подмяна на главни
водопроводи в Сливенска
област


Сливен, 19 май /Велина Василева, БТА/
Предстои подмяна на главни водопроводи в Сливенска област, съобщиха от ВиК-Сливен. Средствата за това са от разработени европроекти на водопреносното дружество.
В Новозагорско ще бъдат подменени водопроводите, свързани с главната помпена станция "Червенаково". Предстои също водоснабдителната система ще бъде електронизирана - помпените станции на всички населени места ще бъдат оборудвани с електронни датчици, на които се разчита за информация в реално време и откриване на аварии. Така ще бъдат решени някои междуселищни спорове, свързани с редовното подаване на вода от помпената станция в село Полско Пъдарево и пренасочването на водни количества. От водното дружество са поели ангажимент за възстановяване на уличната инфраструктура, след отстраняване на честите аварии по селата, за проверка на местни водоизточници и нови сондажи в сушавите райони, за монтиране на нови кранове, калници, ремонт и контрол на шахтови съоръжения.
Продължават изнесените приемни на ВиК в областта. Последната се е състояла в новозагорското село Радево на 18 май. Посетителите са поставили въпроси, свързани с подмяна на водопроводната мрежа и излезли от строя водопроводни части, с мерки за преодоляване на намаляващия дебит по време на лятната засуха, с честите аварии и течове в запустелите имоти, които според местните жители трябва да бъдат изолирани от мрежата.
От дружеството са поискали съдействие от селските кметове за издължаването на нередовните платци и прехвърлянето партиди на починалите собственици на техните наследници.

/ГИ/