Уникално 3D мапинг шоу и концерт на Миро са сред акцентите в празничната програма за 24 май в Благоевград

Уникално 3D мапинг шоу и концерт на Миро са сред акцентите в празничната програма за 24 май в Благоевград

BOBSTH 16:23:31 19-05-2017
MH1623BO.029
Благоевград - 24 май - празнична програма

Уникално 3D мапинг шоу и концерт на Миро
са сред акцентите в празничната програма
за 24 май в Благоевград


Благоевград, 19 май /Емил Михайлов, БТА/
Уникално 3D мапинг шоу и концерт на Миро са сред акцентите в празничната програма за 24 май в Благоевград, съобщи пресцентърът на общината.
Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост се чества и като празник и на Благоевград. Началото на празничната програма на 24 май ще започне традиционно с полагане на венци и цветя на паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната хуманитарна гимназия /бивша Солунска/, на която те са патрон. От там в 10:30 часа ще тръгне и единият от двата лъча на празничното шествие на ученици, учители, граждани. Другият ще потегли от Съдебната палата, за да се съберат двете колони на площад "Георги Измирлиев". Тук в 11:00 часа ще започне концерт на младите таланти от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
Вечерта жителите и гостите на Благоевград ще станат свидетели на уникално 3D мапинг шоу. То ще започне от 22:00 часа на площад "Георги Измирлиев". Преди това на откритата сцена пред сградата на общината ще излезе българският певец, композитор и текстописец Миро, за да поздрави благоевградчани и гостите на града със своите хитове. В празничната вечер ще звучат изпълненията и на оркестъра и солистите от Камерна опера - Благоевград.
/МХ/