Плевен има нова площадка за фитнес на открито

Плевен има нова площадка за фитнес на открито

BOBSTH 16:01:31 19-05-2017
MH1601BO.026
Плевен - фитнес - дарители

Плевен
има нова площадка
за фитнес на открито


Плевен, 19 май /Малин Решовски, БТА/
Плевен от днес има нова площадка за фитнес на открито. Спортното съоръжение бе изградено в парк "Десети декември" с дарителски средства, съобщиха от общината.
Неправителствената организация "Рицари без броня" е инициатор за създаване на площадката, а към каузата се присъединиха и организаторите на "Плевен Маратон 2016".
Новото съоръжение се намира в парка до училище "Христо Смирненски". Гости на откриването днес бяха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, общински съветници, заместник-кметът Иван Кюлджийски, много млади хора с децата си.
Изграждането на площадката започна преди две години по проект на арх. Георги Андрейчев и инж. Иван Христов. Тя е предназначена за хора на възраст над 14 години, оборудвана е с шведска стена, успоредки, лостове за набирания, гимнастически халки, въжета за катерене, римско столче за коремни преси и уреди за лицеви опори. Част от пространството е "Алея на спортната слава", където са имената и постиженията на успели плевенски спортисти - на олимпийската шампионка по троен скок Тереза Маринова, на световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, на световния шампион по кикбокс Камен Пенчев, на олимпийския шампион Гълъбин Боевски и други.
Председателят на Общинския съвет не скри и възмущението си от поредната проява на вандализъм - новата площадка е била надраскана преди да бъде открита. Митев заяви, че Общинският съвет е определил от местния бюджет 300 000 лв. за тази година, с които ще възстановява щети по съоръжения в градската среда, нанесени от вандали. Вместо с тези тези средства да изградим още детски и спортни площадки, ние трябва да ги изразходваме за възстановяване на разрушеното, коментира председателят на Общинския съвет.


/МХ/