"Мини Марица-изток" ЕАД получи Сертификат за безопасност на системата за управление в железопътния транспорт

"Мини Марица-изток" ЕАД получи Сертификат за безопасност на системата за управление в железопътния транспорт

BOBSTH 15:50:31 19-05-2017
MH1549BO.025
Раднево - Мини Марица изток

"Мини Марица-изток" ЕАД получи Сертификат
за безопасност на системата за управление
в железопътния транспорт


Раднево, 19 май /Румяна Лечева, БТА/
Сертификат за безопасност на системата за управление на безопасността в железопътният транспорт присъди изпълнителна агенция "Железопътна администрация на "Мини Марица - изток", съобщават от пресцентъра на въгледобивното дружество. Документът е връчен днес от директора на агенцията Веселин Василев на изпълнителния директор на дружеството инж. Андон Андонов. Сертификатът разрешава на радневските мини да извършват превози по националната железопътна инфраструктура.
В края на юли миналата година Дружеството получи лиценз, който му дава право да превозва товари по националната железопътна инфраструктура в участъка Нова Загора - Стара Загора - Димитровград - Симеоновград. Чрез нея се повишава сигурността на доставките на въглища към топлоелектрическите централи в комплекса "Марица изток" като се осигурява възможност те да получават суровина минимум от два рудника. Наличието на лицензия има и икономически ефект за Дружеството - 10 пъти се намаляват разходите за преминаване в участъка гара Раднево - гара Любеново-предавателна като се спестяват средствата, които досега са плащани на лицензирани жп превозвачи.
С получаването на лиценз "Мини Марица-изток" ЕАД стана четвъртото държавно дружество и 14-тото в България, което има право да превозва товари по националната железопътна инфраструктура, уточняват от пресцентъра на дружеството.
/МХ/