Община Смолян приключи проект за енергийна ефективност

Община Смолян приключи проект за енергийна ефективност

BOBSTH 18:15:01 21-04-2017
MM1814BO.014
Смолян - проект - енергийна ефективност

Община Смолян приключи проект за енергийна ефективност


Смолян, 21 април /Христина Георгиева, БТА/
Община Смолян приключи проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в училище и детска градина, съобщиха на пресконференция в Общинската администрация. Проектът "Прилагане на мерки за енергийна ефективност и възобновяема енергия в три сгради на територията на община Смолян - II ОУ "Проф. д-р Асен Златаров", VI ОУ и ГПЧЕ "Иван Вазов" и ОДЗ 3 "Родопчанче" се изпълнява по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия".
Общата стойност на проекта е 623 417 лева. С безвъзмездното финансиране са монтирани нови отоплителни инсталации за пелетно гориво в детската градина и в училището. В ОДЗ "Родопчанче" е инсталирана и соларна система за гореща вода. Очакванията са новите инсталации да доведат до намаление от около 60 процента на разходите за енергия в двете заведения.
Партньор на Община Смолян по проекта е "Енок-Сентерет - Център за енергийна ефективност", гр. Орста, Норвегия - организация със дългогодишна практика в области като отопление, охлаждане, автоматизация, околна среда, сгради, електро, енергиен мениджмънт, уточняват от Община Смолян.
/ММ/