"Екоравновесие" представя кучета от общинския приют като част от кампанията "Подари си приятел"

"Екоравновесие" представя кучета от общинския приют като част от кампанията "Подари си приятел"

BOBSTH 17:49:31 21-04-2017
NZ1748BO.043
"Екоравновесие" - инициатива - кучета

"Екоравновесие" представя кучета от общинския
приют като част от
кампанията "Подари си приятел"


София, 21 април /Димитрина Ветова, БТА/
В продължение на три поредни недели /от 23 април до 7 май/ общинското предприятие "Екоравновесие" ще представи част от кучетата от приюта в Горни Богров в Sofia Ring Mall, където всички желаещи ще могат да се запознаят с тях, да ги разходят на обозначените за това места и при желание - да ги осиновят на място. Това съобщи пресцентърът на Столичната община.
Инициативата е част от кампанията "Подари си приятел", която популяризира осиновяването на кучета от общинския приют. Тя ще започне в 12.00 часа и ще е в присъствието на заместник-кмета на Столичната община по екология Йоана Христова.
В рамките на инициативата доброволци от приюта ще запознават на място гостите на мола с историите на кучетата и ще съдействат на желаещите да ги разходят и да си поиграят тях. Те ще предоставят и насоки за отглеждането им в домашни условия. Екипът на "Екоравновесие" ще осигури облекчена процедура за осиновяване на кучета, така че всички, които искат да си "подарят приятел", ще могат да сторят това веднага.
Кучетата от общинския приют в Горни Богров са обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани и чипирани, което освобождава собствениците им от полагаемия се годишен данък за отглеждане на куче в домашни условия, посочват от Столичната община.
/НЗ/