Концерт и фойерверки ще бъде кулминацията на празника на Харманли на 2 май

Концерт и фойерверки ще бъде кулминацията на празника на Харманли на 2 май

BOBSTH 16:43:01 21-04-2017
MM1642BO.010
Харманли - празници - програма

Концерт и фойерверки ще бъде кулминацията на празника на Харманли на 2 май


Харманли, 21 април /Николай Грудев, БТА/
На 2 май вечерта празничен концерт и фойерверки на площад "Възраждане" ще бъдат кулминацията на Дните на Харманли, съобщи общинската администрация.
По-рано Денят на Харманли ще започне с тържествена литургия, последвана от сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени званията "почетен гражданин".
Тържествата започват още утре с турнир по волейбол, а читалище "Дружба" ще приеме участниците в Националния фестивал "Пусть всегда будет солнце" за руска поезия, музика и танц.
Идния понеделник в Историческия музей се открива изложбата "Археология в снимки". За следващия ден е предвидено отварянето на експозицията на харманлийския художник Добри Павлов в Културния център. Детски празник и веселие, както и общински турнир по футбол са в програмата в сряда.
Четвъртъкът ще събере на язовир "Кюмюрлука" състезатели по корабомоделиране в първи кръг от Държавното първенство по този спорт. Сатиричният театър "Сълза и смях" гостува в Града на Белоногата в петък с постановката "Да утепаме бабето".
Мотоклуб "Чакалите" ще домакинства на мотосъбор и рокерско шоу в съботния ден, а в неделя рок - бандата "Saint Electrics" ще наруши тишината в градския парк на 1 май от 19 часа./ММ/