Деца опознават Беласица на колела

Деца опознават Беласица на колела

BOBSTH 16:28:31 21-04-2017
MM1628BO.007
Петрич - велотуризъм - деца

Деца опознават Беласица на колела


Петрич, 21 април /Емил Михайлов, БТА/
"Вело-Беласица за деца" е поредната инициатива на Клуба за екстремни спортове и планинарство "Бела Екстрийм" в Петрич, която цели да популяризира сред младите хора възможностите за велотуризъм, природата и историческото наследство на района. Тя ще бъде осъществена на 22 и 23 април и ще предложи интересна програма през двата дни на предстоящия уикенд, съобщиха организаторите.
В събота ще бъде първото предизвикателство за участниците -състезание по приложно колоездене, което ще започне в 10.00 часа на централния площад в Петрич. Освен, че ще имат възможност да демонстрират своите умения с велосипедите си и да се забавляват, децата ще научат от специалисти повече за природата на планината Беласица и за богатото историческо наследство на района. Второто предизвикателство ще бъде в неделя, когато от Петрич младите любители на колоезденето и туризма ще потеглят на велопоход до м. Рупите. За децата има специално организирано посещение с беседа на античния град Хераклея Синтика. Денят ще завърши с представяне на темата "Велотуризъм в Беласица и района". За всички участници са подготвени вкусотии, награди и изненади.
Тези прояви се организират в рамките на проекта "Беласица - планината на активните хора", който се изпълнява съвместно от петричкия клуб "Бела Екстрийм" и Планинарското и екологично дружество "Еделвайс" в съседния македонски град Струмица. Той е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата "Интеррег-ИПА" за трансгранично сътрудничество България - Македония, съобщи координаторът на проекта от българска страна Владимир Милушев.
/ММ/