Вицепремиерът Малина Крумова ще участвав официалното въвеждане в движение на първите трамваи, дарени по Българско-швейцарска програма

Вицепремиерът Малина Крумова ще участвав официалното въвеждане в движение на първите трамваи, дарени по Българско-швейцарска програма

BOBSTH 14:07:01 21-04-2017
NZ1406BO.016
Малина Крумова - трамваи - предстоящо

Вицепремиерът Малина Крумова ще участва
в официалното въвеждане в движение на първите трамваи, дарени по Българско-швейцарска програма


София, 21 април /Екатерина Тотева, БТА/
Служебният вицепремиер по европейските фондове Малина Крумова, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Швейцария у нас Денис Кнобел ще участват в официалното въвеждане в движение на първите трамваи, дарени по линия на Българско-швейцарската програма за сътрудничество. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.
Символична разходка от пл. "Възраждане" в столицата ще даде начало на събитието на 24 април /понеделник/ от 11.00 часа.
Общо 28 трамвая ще бъдат доставени в София до края на годината, като първите четири вече са готови за въвеждане в движение след необходимата им адаптация за работа в София. Втората доставка от осем трамвая пристигна в депото на "Столичен електротранспорт" преди дни.
Целта на проекта "Модернизирани трамваи за град София" е да се подобри качеството и достъпността на услугите в обществения транспорт на града. Общата стойност на проекта е 3 млн. швейцарски франка, от които швейцарската страна покрива 85 на сто /2 550 000 шв. фр./.
/НЗ/