Нова визия и нови продукти ще има на "Вкусове от Италия 2017"

Нова визия и нови продукти ще има на "Вкусове от Италия 2017"

BOBSTH 16:26:31 20-02-2017
RM1624BO.013
Пловдив - УХТ - изложение

Нова визия и нови продукти ще има на "Вкусове от Италия 2017"


Пловдив, 20 февруари /Таня Благова, БТА/
С обновена визия ще посрещне посетителите тази година зоната "Вкусове от Италия", която се провежда по време на международните специализирани изложения "Винария" и "Фудтех" в Пловдивския панаир. Това съобщиха от Университета по хранителни технологии - Пловдив /УХТ/, който за 13-та поредна година ще бъде партньор на италианското участие.
"Посетителите ще могат да се запознаят с продукти на нови изложители, които за първи път се представят в България", е казал организаторът на "Вкусове от Италия 2017" Джузепе Аккардо. За първи път ще могат да се дегустират салами и прошуто от черно прасе от район Неброди, както и поркета по традиционна римска рецепта. На италианските щандове ще могат да се видят още сирена, рикота (извара) от биволско мляко, сицилиански каноли, бадемови сладки, зеленчукови пастети, маслинени пасти и още други италиански специалитети. На зоната посетителите ще се запознаят с незалепващи тигани, изработени от вулканична сплав, както и с възможностите за услуги за транспорт и логистика до и от Италия.
В рамките на изложението ще се проведе и научна конференция "Иновации в хранителната наука, техника и технологии", на която ще се представят най-новите изследвания на хранителната наука на УХТ. На щанда на висшето училище ще се предоставя информация за повишаване на квалификацията в направление хранителни технологии и оборудване, хранене, туризъм и управление, е пояснил ректорът на УХТ проф. Кольо Динков.
Изложението "Вкусове от Италия" ще бъде открито на 22 февруари в 11-та палата на Международен панаир Пловдив от италианския посланик Стефано Балди.

/РУМ/