Два депутатски мандата е целта на ДПС в област Смолян

Два депутатски мандата е целта на ДПС в област Смолян

BOBSTH 17:16:31 17-02-2017
MM1714BO.015
Смолян - ДПС - листа

Два депутатски мандата е целта на ДПС в област Смолян


Смолян, 17 февруари /Христина Георгиева, БТА/
Целта на ДПС на предстоящите предсрочни избори е спечелване на два депутатски мандата, заяви на пресконференция областният лидер на партията Салих Аршински. Местната организация представи днес своята листа с кандидати в 22-и Смолянски избирателен район. Председателят на Общинския съвет в Мадан и лидер на общинската организация на ДПС в миньорския град Хайри Садъков оглавява листата.
На втора позиция е бившият заместник-кмет на Кърджали Елисавета Кехайова. Третата кандидатура на движението е Наташа Василева. Общо осем кандидати са включени в листата на ДПС, всички претенденти са с висше образование и са утвърдени с пълен консенсус от представителите на общинските структури в област Смолян.
Салих Аршински прогнозира, че няма да бъде учудващо, ако ДПС се окаже първа политическа сила в област Смолян на предстоящия предсрочен парламентарен вот. Местният лидер си поставя като цел за предизборната кампания привличането на около 14-15 хил. гласа, което според Аршински е напълно реалистично при максимална мобилизация на привържениците и симпатизантите. На последните парламентарни избори ДПС получи подкрепата на 12 218 избиратели в областта.

/ММ/