Съдът наложи мярка "домашен арест" на разградчанин, обвинен в съучастие в телефонни измами

Съдът наложи мярка "домашен арест" на разградчанин, обвинен в съучастие в телефонни измами

BOBSTH 17:04:32 17-02-2017
PP1702BO.026
Разград - телефонен измамник - домашен арест

Съдът наложи мярка "домашен арест"
на разградчанин, обвинен
в съучастие в телефонни измами


Разград, 17 февруари /Садет Кърова, БТА/
Разградският районен съд взе мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо Добромир Д., който е привлечен като обвиняем за измами, извършени при условията на продължавано престъпление и като помагач. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
Разградчанинът е задържан на 15 февруари в Омуртаг в момент на извършване на измама. С постановление на наблюдаващия делото прокурор той е оставен в ареста за срок до 72 часа. Разследващите установили, че 31-годишният мъж има участие и в още три телефонни измами. Досъдебните производства по тях, водени до момента срещу неизвестен извършител, ще бъдат обединени.
На 18 януари 87-годишна жена от Разград предала на измамника 15 000 лева. С 12 000 лева и златни накити същия ден била измамена и 73-годишна жена. На 23 януари 41-годишна жена предала 2000 лева и златни накити, а 85-годишна - 3100 лева. Общата стойност на четирите измами, в които Добромир участвал като помагач, е 42 600 лева. Пред разследващите той признал участието си и в четирите случая.
Мъжът е предаден на съд по обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за длъжностно присвояване на три лаптопа от хипермаркет в Разград, извършено в периода 7 октомври - 1 ноември 2016 г. Добромир работел там като помощен работник в склад. Стоките на стойност 2327 лева му били поверени в това му качество да ги пази. До момента щетите от престъплението на Добромир, извършено като работник в склада, не са възстановени. Делото е насрочено за разглеждане на 1 март в Разградския районен съд.
/ПП/