Кметът на Пазарджик прие посланика на Руската федерация

Кметът на Пазарджик прие посланика на Руската федерация

BOBSTH 16:01:02 17-02-2017
MM1558BO.007
Пазарджик - посланик Русия - посещение

Кметът на Пазарджик прие посланика на Руската федерация


Пазарджик, 17 февруари /Елена Станоева, БТА/
Кметът на община Пазарджик Тодор Попов прие посланика на Руската Федерация в България Анатолий Анатолиевич Макаров, съобщават от Общинска администрация. На срещата са присъствали и дипломати от Руското посолство, представители на българската асоциация Витязи "Хан Аспарух" в Пазарджик.
Тодор Попов е представил пред гостите община Пазарджик, както и развитието на отношенията между градовете-побратими Пазарджик и Ставропол, което има вече 46-годишна история.
Посланик Анатолий Макаров е отбелязал, че е планирал и провежда поредица срещи в цялата страна, с цел опознаването й, запознаване с представителите на държавната и местна власт, и гражданите на България. Присъстващите са се обединили около мнението, че има добра основа за развитието на двустранните отношения, но трябва да се обърне основно внимание на възстановяването на търговско-икономическите контакти и развитието на туризма.
На раздяла кметът Тодор Попов е подарил на госта си Енциклопедия Пазарджик и бутилка червено вино от региона с покана за повторна среща на 21 май, когато е празникът на града.

/ММ/