Студенти от Европа и Азия ще се състезават за финансиране на малки иновативни предприятия

Студенти от Европа и Азия ще се състезават за финансиране на малки иновативни предприятия

BOBSTH 15:52:31 17-02-2017
PP1550BO.014
Добрич - висше училище - проект

Студенти от Европа и Азия ще се състезават
за финансиране на малки
иновативни предприятия


Добрич, 17 февруари /Юлияна Христова, БТА/
Студенти от Европа и Азия ще се състезават за финансиране на малки иновативни предприятия в IT технологиите, софтуерното инженерство, мениджмънта и други направления. Подкрепата идва в рамките на проекта "Изграждане на предприемачески екосистеми за добавяне на по-висока стойност във висшето образование и по-добра реализация след завършване", който Висшето училище по мениджмънт с бази в Добрич и Варна реализира. Инициативата черпи ресурс от 792 000 евро по европейската програма "Еразъм+", съобщи при представянето на проекта неговият ръководител Христина Армутлиева, която е и директор на международния отдел в училището.
Очаква се около 1000 студенти от България и университети партньори във Филипините, Индонезия, Италия, Гърция, Исландия, Ирландия да се включат в електронната платформа, която ще бъде създадена за обучение по предприемачество. Бъдещите специалисти ще представят поне 50 бизнеспроекта, от които ще бъдат избрани десет за финансиране на малки предприятия, поясни Христина Армутлиева.
Напролет участниците в проекта ще имат партньорска среща във Филипините, откъдето са представени най-много учебни заведения - Тихоокеанският университет на Азия, Технологичният институт в Мапуа и други.
/ПП/