В Кюстендил предстои десетото издание на националния конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа"

В Кюстендил предстои десетото издание на националния конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа"

BOBSTH 15:46:31 17-02-2017
PP1544BO.012
Кюстендил - изложба - пролет

В Кюстендил предстои десетото издание на националния конкурс за детска рисунка
"Пролет върху листа"


Кюстендил, 17 февруари /Елица Иванова, БТА/
Десетото издание на националния конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа" се организира от община Кюстендил съвместно с художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора", съобщиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие".
Конкурсът е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност, каза Любляна Начева от общинския отдел. Тя допълни, че хилядите рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското изкуство в България. "Това е съвсем естествено, тъй като Кюстендил се е наложил като традиционно място за създаване и експониране на изкуство", посочи Начева. Едновременно с конкурсa протичат и други културни събития, свързани с традиционния за Кюстендил празник "Кюстендилска пролет".
Темата "Пролет върху листа" е свободна и креативна. Децата имат възможност да импровизират с акварел, темпера, маслени бои, пастел, апликации, мозайки, стъклописи, суха игла и различни смесени техники, и да създадат пролетни пейзажи и натюрморти, фигурални композиции или свободни изображения.
Крайният срок за приемането на творби за настоящата година е 3 март. Откриването на изложбата с наградените творби ще се състои на 16 март.
/ПП/