Русе посреща 14-ти февруари с арт салон "Любов и вино"

Русе посреща 14-ти февруари с арт салон "Любов и вино"

BOBSTH 14:52:31 30-01-2017
RM1450BO.022
Русе - арт салон - програма

Русе посреща 14-ти февруари с арт салон "Любов и вино"


Русе, 30 януари /Мартин Пенев, БТА/
Третото издание на арт салона "Любов и вино" ще се състои в Русе от утре до 23 февруари тази година. Това съобщи директорът на общинското предприятие "Русе арт" Мариан Савов.
Началото ще бъде поставено утре вечер със сатирична изложба "Вино и любов", дело на карикатуристи от страната. След това публиката ще може да види и постановката "Бел Ами" на Малък градски театър "Зад канала".
Програмата на арт салона включва театрални постановки от България, Румъния и Унгария, Дни на испанското кино, на които ще бъдат представени пет филма, експозиция на театрални художници, литературно четене.
По повод на 120-годишнината от първата кинопрожекция в Русе ще има и кинолектория, включваща три филма с участието на Апостол Карамитев. Ще бъде представена и документалната лента "Сто години кино".
Публиката ще може да види и концерт на Общинския духов оркестър на Русе. Предварително заплануваното съвместно музикално събитие с певиците от "Сентиментъл суингърс" се отлага заради заболяване на една от музикантките. Програмата включва и спектакълът "Да живее любовта!... Или истината за Царицата на чардаша" - по мотиви от оперетата на унгарския композитор Имре Калман.
Савов обясни, че на 14 февруари програмата включва литературно четене за деца "Какво си любов?", прожекция на българския филм "Специалист по всичко" и театралния спектакъл на Русенския театър "Легло за трима".
По време на арт салона ще има и дегустация на вино, производство на четири изби от Русенско и от Търговище.
"Любов и вино" ще завърши на 23 февруари с постановката на "Малко Театро" от Унгария - "Елада Пиньо и времето", като спектакълът е на български език.

/РУМ/