Безплатни медицински прегледи са осигурени за жителите на община Несебър

Безплатни медицински прегледи са осигурени за жителите на община Несебър

BOBSTH 17:03:01 11-01-2017
MH1700BO.036
Несебър - медицински прегледи

Безплатни медицински прегледи
са осигурени за жителите
на община Несебър


София, 11 януари /Ирина Симеонова, БТА/
С личното съдействие на кмета на Несебър Николай Димитров и с помощта на МЦ "Месемврия", и лекарите - специалисти от "СБР Несебър" се организират целогодишни безплатни профилактични прегледи и консултации за граждани на Несебър. Това съобщиха от Община Несебър.
Прегледите започват от утре, 12 януари, в базата на "СБР Несебър", която е разположена на втория етаж в сградата на Общинската здравна къща. От безплатните прегледи могат да се възползват всички жители на община Несебър, които имат проблеми с опорно - двигателния апарат, периферната или централната нервна система, кардиологични заболявания. Желаещите могат да преминат на физиотерапевтичен, кардиологичен или неврологичен преглед. Освен това, ако на пациента се наложи вторичен преглед, то той също е безплатен. След консултация и препоръка от специалистите, може да се постави "холтер" - мобилно устройство за 24- часово наблюдение на сърдечната дейност на пациента, като процедурата е със заплащане.
Идеята за безплатните прегледи е възникнала след разговор между кмета на Несебър Николай Димитров и проф. Цветан Димитров, изпълнителен директор на МЦ "Месемврия" и "СБР Несебър".
/МХ/