Община Благоевград е оказала помощ на четирима бедстващи

Община Благоевград е оказала помощ на четирима бедстващи

BOBSTH 16:25:01 11-01-2017
MH1622BO.031
Благоевград - бедстващи - помощ

Община Благоевград е оказала помощ на четирима бедстващи


Благоевград, 11 януари /Емил Михайлов, БТА/
Четирима бедстващи са потърсили помощ през изминалото денонощие в Центъра за временно настаняване в Благоевград, съобщиха от общинската управа.
70-годишен мъж от град Симитли е бил настанен да пренощува там, а днес е хоспирализиран в лечебно заведение в родното му място със съдействието на специалисти от община Благоевград и екип на Спешния център в областния град. Младеж от Марикостиново също е бил подслонен тази нощ в центъра. На нуждаещите се е осигурена и топла храна. Днес момчето се е прибрало у дома. Мъж и жена също са потърсили помощта на служителите от Центъра за временно настаняване, където ще останат през следващите дни.
Други постъпили сигнали за бедстващи хора на територията на община Благоевград няма, информираха от общинската управа. Общо десет души са подслонени сега в благоевградския център за временно настаняване. За тях се полагат грижи, осигурени са им уют, топлина, храна, топли напитки.
Сигнали за бедстващи хора могат да бъдат подавани на тел. 0884 199 171, припомнят от общината, която при усложнената зимна обстановка предоставя топла супа и чай и в обществените трапезарии в Благоевград.
/МХ/