Кампания "Стани приятел на Сливен" започва от днес в града

Кампания "Стани приятел на Сливен" започва от днес в града

BOBSTH 13:46:31 11-11-2016
PP1344BO.023
Сливен - община - кампания - туризъм

Кампания "Стани приятел
на Сливен" започва
от днес в града


Сливен, 11 ноември /Велина Василева, БТА/
Кампания "Стани приятел на Сливен" започва от днес в града. Това съобщиха от пресцентъра на общината.
Инициативата цели популяризирането на Сливен като туристическа дестинация и повишаване на посещаемостта на туристическите обекти в общината.
В туристическите обекти, хотели и заведения ще бъдат разпространени карти с десетте най-значими туристически обекти в общината. Целта е туристите да съберат десет печата, които се поставят при посещение на музей, галерия или друг културен институт. Ще бъдат изготвени карти с десет обекта, участници в кампанията, и най-преките пътища до тях.
В кампанията ще бъдат включени Регионалният исторически музей, Националният музей на текстилната индустрия, къщата-музей "Хаджи Димитър", къщата-музей "Сливенски бит", крепостта "Туида", галерията "Димитър Добрович", къщата "Миркович", зала "Сирак Скитник", къщата-музей "Добри Чинтулов" и природния парк "Сините камъни".
Кампанията "Стани приятел на Сливен" включва и конкурс за есе на тема: "Аз станах приятел на Сливен, защото...", конкурс за снимка на тема: "Сливен ме изненада приятно с...", конкурс за рисунка, картина или плакат на тема: "Ще се върна отново в Сливен, за да видя пак...". Материалите може да се изпращат през цялата година, но не по-късно от 1 септември 2017 г. на адрес: гр. Сливен 8800 ул. "Г.С.Раковски" 10, Туристически информационен център.
/ПП/