Проф. Емил Попов и 12 млади автори показват изложба в Радомир

Проф. Емил Попов и 12 млади автори показват изложба в Радомир

BOBSTH 10:01:01 26-10-2016
NZ0959BO.016
Радомир - изложба

Проф. Емил Попов и 12 млади автори показват изложба в Радомир


Радомир, 26 октомври /Елка Робева, БТА/
Проф. Емил Попов и негови ученици откриха изложба в зала "Войнишко въстание" в Радомир, съобщи общинският пресцентър. Проявата е посветена на Деня на града, който се чества днес.
Експозицията е поредната инициатива на творческата група, която избра радомирското село Дрен за работа и различни изяви.
Изложбата представя различни по стил и характер творби на 12 млади автори - възпитаници и студенти на Художествената академия. Свои работи показват Антон Данаилов, Антон Цанев, Антония Ангелова, Велика Прахова, Кирил Кузманов, Мартин Трифонов, Мартиян Табаков, Митко Златанов, Николай Златанов, Орлин Иванов, Стоян Дечев, както и техният преподавател проф. Емил Попов. В залата са подредени пластики от метал, керамика, бронз и гипс, рисунки, както и фотоси на скулптури от слама, експонирани край морския бряг в Синеморец.
Кметът на Радомир Пламен Алексиев споделил идеята си в града да бъде издигнат паметник на Гавраил Радомир и изразил надежда, че творческата група под ръководството на проф. Попов също ще представи свой проект за монумента. Той връчил на проф. Емил Попов плакет и подаръци на всички автори.


/НЗ/