Над 1200 души присъстваха в първата вечер от "Сцена на вековете" на Царевец

Над 1200 души присъстваха в първата вечер от "Сцена на вековете" на Царевец

BOBSTH 17:22:01 16-07-2016
NZ1721BO.016
Велико Търново - опера - Царевец

Над 1200 души присъстваха в първата вечер от "Сцена на вековете" на Царевец


Велико Търново, 16 юли /Марина Петрова, БТА/
Над 1200 души присъстваха в първата вечер от летния сезон на фестивала "Сцена на вековете" на Царевец, съобщиха от общинската администрация.
Фестивалът беше открит с мюзикъла "Граф Монте Кристо", постановка на Театрално-музикалния продуцентски център - Варна, с композитор Ив Деска по романа на Александър Дюма.
Културният форум ще продължи до 3 септември, като включва шест заглавия на държавните оперни театри във Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Пловдив. Идеята за партньорството е на община Велико Търново.
В първата фестивална вечер замъкът "Иф" и средновековна Франция оживяха благодарение на впечатляващи триизмерни ефекти и декори.
Летният сезон на българските оперни театри "Сцена на вековете" беше официално открит от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков, Румен Джуров от Министерството на културата и Даниела Димова - директор на Държавната опера във Варна.
Ганчо Карабаджаков посочи, че на Царевец българските оперни театри участват за първи път в обща културна проява на открито. От името на министъра на културата Вежди Рашидов Румен Джуров поздрави кмета Даниел Панов и екипа му за новия формат на "Сцена на вековете".
Следващият спектакъл ще бъде на 23 юли с операта "Набуко" - копродукция на държавните опери в Стара Загора и в Бургас.
/НЗ/