Руснаци посетиха социални центрове в Добрич

Руснаци посетиха социални центрове в Добрич

BOBSTH 11:02:31 01-07-2016
MH1101BO.005
Добрич - Рязан - хора с увреждания

Руснаци посетиха социални центрове в Добрич


Добрич, 1 юли /Юлияна Христова, БТА/
Представители на държавния университет "Сергей Есенин" в Рязан, Русия, посетиха социални центрове в Добрич, за да се запознаят с добри практики в грижите за хора с увреждания, съобщиха от пресслужбата на общината.
Много е важно институциите, които работят с хора с увреждания, да се обединяват и да обменят опит. Да работят тясно с близките на хората с увреждания, за да знаят, че не са сами в справянето с проблемите, че има специалисти, готови да им окажат подкрепа, заяви Елвира Самарина, директор на научно-образователния център за практическа психология и психологическа служба към университета.Тя заедно с Наталия Баришова, директор на неправителствената организация за подкрепа на хора с увреждания "Навигатор на бъдещето", разгледаха с интерес картини и сувенири,създадени от хора с увреждания в Добрич, посочват от пресцентъра на общината.
Руските експерти са отправили покана към Дневния център за възрастни с увреждания и Центъра за настаняване от семеен тип на деца с увреждания да представят своя опит на международната научна конференция "Денят на щъркела" в Рязан. На форума, организиран от научно-образователния център при университета, ще обменят практики в грижите за хора с увреждания специалисти от Русия, Англия и Германия.
/МХ/