Започна полагането на пътна маркировка в община Перник

Започна полагането на пътна маркировка в община Перник

BOBSTH 14:23:01 30-06-2016
NZ1422BO.008
Перник - маркировка

Започна полагането на пътна маркировка в община Перник


Перник, 30 юни /Елка Робева, БТА /
Започна полагането на хоризонтална пътна маркировка в община Перник, съобщи общинският пресцентър. Първите две пешеходни пътеки - пред Общинската администрация и в началото на
ул. "Търговска", вече са готови. Те са направени по нова технология, с германски бои и имат допълнителни втвърдители, което ги прави по-дълготрайни, обясни Николай Петров - главен експерт по организация на движението в общината. Маркировката се вижда ясно както от водачите на превозни средства, така и от пешеходците, а годността й е от 3 до 5 години. Първите две "зебри" са боядисани безплатно от фирмата, спечелила поръчката за направа на пътната маркировка в града и по селата.
Полагането на цялата напречна и хоризонтална пътна маркировка на територията на общината ще започне най-напред от селата, а след това ще обхване централна градска част и кварталите "Църква", "Изток", "Калкас" и "Тева". Паралелно ще се подменят остарелите пътни знаци, които не отговарят на изискванията за сигнализация.
Преди освежаването и полагането на маркировката в града, улиците ще бъдат измити. Освен това ще бъде спазено новото изискване за поставяне на табели до пешеходните пътеки пред училищата, детските градини и най-натоварените кръстовища, на които ще бъде изписано "Погледни" в посоката на "зебрата".
/НЗ/