В Кубрат наградиха победителите в Деветия национален конкурс за хумор и сатира

В Кубрат наградиха победителите в Деветия национален конкурс за хумор и сатира

BOBSTH 18:48:31 20-05-2016
IS1847BO.026
гр. Кубрат - конкурс - награди

В Кубрат наградиха победителите в Деветия национален конкурс за хумор и сатира


гр.Кубрат, 20 май /Садет Кърова, БТА/
На специално тържество днес в ритуалната зала на читалището в Кубрат бяха връчени наградите на победителите в Деветия национален конкурс за хумор и сатира. Водещ на церемонията бе популярният актьор Вели Чаушев, съобщиха от общината, която е сред организаторите на проявата, заедно с програма "Христо Ботев" на Българското национално радио и местният клуб на хумориста "Жарава".
В тазгодишното издание на конкурса участваха 70 майстори на хумористичните жанрове от цялата страна. Творбите на участниците бяха разгледани и оценени от жури с председател Борис Арнаудов и членове акад. Румен Леонидов, Георги Василски и Николай Пекарев.
Творческата надпревара бе в три раздела - "Карикатура", "Кратки сатирични форми" и "Стихотворение или кратък хумористичен разказ".
Победител в раздел "Карикатура" стана Ириен Трендафилов от Пловдив, а наградата на името на Велко Велков бе присъдена на Марио Иванов от София.
Първо място в раздел "Стихотворения или кратък хумористичен разказ" спечели Емил Измирлиев от София.
В категорията "Кратки сатирични форми" първа награда не се присъжда, а на второ място са класирани Васил Аврамов от гр. Левски и Иван Беловски от София. Две специални награди бяха присъдени и от Българското национално радио на д-р Красимир Манолов от Кубрат и на Дулинко Дулев от Разград.
В рамките на тържеството бе открита карикатурна изложба на Валери Александров - Валекс от София. Той бе избран и за почетен член на хумористичния клуб "Жарава" в Кубрат. За поредна година Стоян Черников от Кубрат показа своя инсталация, а най-добрите карикатури на участниците в конкурса бяха изложени във фоайето на читалището. Участниците и гостите на тържеството получиха и специален вестник, в който са публикувани всички наградени творби, както и произведения на местни и други творци.


/ИС/