До 30 април Столичната община да приключи с одобряването на проекта за ремонт на яз. "Бели Искър", искат от НПО

До 30 април Столичната община да приключи с одобряването на проекта за ремонт на яз. "Бели Искър", искат от НПО

BOBSTH 13:07:31 06-04-2016
NZ1307BO.037
НПО - язовир "Бели Искър" - искания

До 30 април Столичната община да приключи с
одобряването на проекта за ремонт на
яз. "Бели Искър", искат от НПО


София, 6 април /София Господинова, БТА/
До 30 април Столичната община да приключи с одобряването на проекта за ремонт на язовир "Бели Искър". За това апелира Ганчо Хитров - председател на Националния комитет за подобряването на водоснабдяването на България, на пресконференция в БТА.
От комитета посочват, че се налага спешно да се извърши втори етап от ремонта на стената откъм въздушната й страна, отлаган повече от 12 години.
В специална декларация от комитета настояват до 30 юли да бъде избран по надлежния ред строителен изпълнител на обекта, който незабавно да пристъпи към подготвителни и основни строителни дейности още през есента на тази година.
Ако тези искания не бъдат изпълнени, от Националния комитет предупреждават, че ще пристъпят към гражданско неподчинение чрез блокиране на пътищата и проходите към "Боровец", Говедарци и други зони на планината Рила.
Декларацията са подписали жителите на с. Бели Искър и тя ще бъде изпратена до президента, председателя на парламента, премиера, областния управител на София и столичния кмет.
/НЗ/