Студенти ще имат турне в България с бродуейска продукция

Студенти ще имат турне в България с бродуейска продукция

BOBSTH 10:29:01 21-03-2016
NZ1028BO.001
Благоевград - студенти - мюзикъл - турне

Студенти ще имат турне в България с бродуейска продукция


Благоевград, 21 март /Емил Михайлов, БТА/
Студенти от Американския университет в България /АУБ/ ще имат турне в страната с бродуейска продукция, съобщиха от висшето училище в Благоевград. Те ще представят мюзикъла "Хвани ме, ако можеш" по едноименния филм с Леонардо ди Каприо и Том Ханкс.
Премиерата ще бъде утре /22 март/ от 19.30 часа на сцената на театър "Карл Джераси" в студентския център "Америка за България" на университетски комплекс на АУБ в Благоевград. "Хвани ме, ако можеш" е деветият проект на клуба "Бродуей" към университета, за чиято реализация се трудят близо 40 студенти от десет държави. Месеците усилия ще се увенчаят с девет представления, четири от които ще бъдат в Благоевград на 22, 23, 24, 25 март. След това трупата тръгва на турне в София, Варна, Русе и Пловдив. В столицата представленията са две и ще бъдат на 27 март на сцената на Музикалния театър. Постановката ще бъде представена във Варна на 30 март на сцената на Драматичния театър, на 1 април - в Русе на сцената на местната опера, и на 2 април в Пловдив - в Дома на културата.
Към екипа ще се присъединяват и професионални осветители, озвучители, гримьор и коафьор, а самият мюзикъл е под съпровода на професионален оркестър, дирижиран от Ганчо Ганчев, информираха още от университета. Младите артисти се надяват да предизвикват публиката да стане част от една забързана и пълна с обрати, музика и любов история, която ще я накара да се посмее, но и да се замисли за значимите неща в живота.
/НЗ/