Благоевград е домакин на юбилейно нациoналното състезание по английски език на Кеймбридж училищата в България

Благоевград е домакин на  юбилейно нациoналното състезание по английски език на Кеймбридж училищата в България

BOBSTH 16:49:31 19-03-2016
MM1646BO.009
Благоевград - английски език - национално състезание

Благоевград е домакин на юбилейно нациoналното състезание по английски език на Кеймбридж училищата в България


Благоевград, 19 март /Емил Михайлов, БТА/
На официална церемония за откриването на десетото юбилейно издание на националното състезание по английски език на Кеймбридж училищата в България община Благоевград получи почетен юбилеен плакет, съобщи пресцентърът на общината.
В препълнената зала "Пейо Яворов" в Благоевград са присъствали над 700 ученици и учители по английски от цялата страна. Сред гостите на откриването са били заместник-кметът на община Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов, председателят на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България Владимир Колев.
Домакини на десетото издание на националното състезание по английски език за първа година са две благоевградски училища - Седмо СОУ "Кузман Шапкарев" и Езиковата гимназия "Акад. Людмил Стоянов", информират от общината. Владимир Колев е пожелал участниците в надпреварата да покажат най-доброто от своите знания и умения, но също така да намерят нови приятели, да опознаят Благоевград и страната, за да могат да я обикнат и да останат в България.
Днес в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България членуват 105 от най-добрите учебни заведения в страната. Представители на всяко от тях ще покажат в започналата в Благоевград надпревара познанията и уменията си по английски език, а награждаването на победителите и подготвилите ги учители ще се състои на 23 април в столицата.

/ММ/