Противопожарен екип ще дежури тази нощ в защитената местност "Калимок - Бръшлен", където бе гасен пожар

Противопожарен екип ще дежури тази нощ в защитената местност "Калимок - Бръшлен", където бе гасен пожар

BOBSTH 18:21:01 23-02-2016
RM1819BO.019
Силистра - защитена местност - пожар- допълнение

Противопожарен екип ще дежури тази нощ в защитената местност "Калимок - Бръшлен", където бе
гасен пожар


Силистра, 23 февруари /Пеню Николов, БТА/
Противопожарен екип ще дежури тази нощ в защитената местност "Калимок - Бръшлен", където в района на тутраканското село Нова Черна бе гасен пожар.
Това съобщи комисар Румен Мъров - директор на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в Силистра.
Опожарени са около 900 декара сухи треви и тръстика, но няма загинали животни и птици, показва справка от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе след извършена проверка на място.
Възможностите за разработване на авариен план при подобни инциденти ще бъдат обсъдени с кметовете на общините Сливо поле и Тутракан и кметствата със землища в защитената територия. Според местните власти основен проблем за бърза реакция в такива случаи е липсата на достъп до местността. В блатото няма пътища и единственият достъп е тесен мост, по който не може да мине техника.
Пожар в защитената територия има за втори път през този месец и Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе ще сезира органите на реда и прокуратурата.

/РУМ/