Общинският съвет в Разград обяви трима нови почетни граждани по повод празника на града

Общинският съвет в Разград обяви трима нови почетни граждани по повод празника на града

BOBSTH 18:30:01 27-01-2016
NZ1828BO.026
Разград - почетни граждани - Ден на града

Общинският съвет в Разград обяви трима нови почетни граждани по повод празника на града


Разград, 27 януари /Садет Кърова, БТА/
На тържествена сесия на Общинския съвет по повод на Деня на града - 28 януари, днес бяха обявени трима нови почетни граждани на Разград.
Носител на почетното звание стана Пламен Панчев - изявен поет, майстор на спорта по баскетбол и треньор, за изключителни постижения в областта на културата и спорта, имащи общонационално значение и популяризиращи името на град Разград .
С отличието бе удостоен посмъртно Руси Бухтев, за активна спортна дейност и личен принос за развитието на физическата култура и спорт и във връзка с 87 годишнината от неговото рождение.
Носител на званието стана и Иво Владимиров - главен асистент във филиала на РУ "Ангел Кънчев" и изтъкнат местен състезател по шахмат, за неговите професионални и научни постижения, обществена активност и високи спортни постижения.
Гости на тържествената сесия бяха областният управител на Разград Манол Кившанов, кметовете на побратимените градове Орел и Слобозия, дългогодишният кмет на общината Венелин Узунов, почетни граждани, кметове на кметства и други.
Поздравителни адреси по случай празника на Разград имаше от президента Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, евродепутата Мария Габриел, народните представители от Разградския избирателен район Михаил Тодоров, Гюнай Хюсмен, Ахмед Ахмедов и Хасан Адемов, от кметове на общини и областни управители, представители на институции и други.
Ритуалът по връчването на отличията "Почетен гражданин на Разград" ще се състои тази вечер в Общинския културен център.
/НЗ/