КРИБ учреди регионална организация в Шумен

BOBSTH 16:40:01 09-07-2015
PP1639BO.017
Шумен - КРИБ - регионална организация

КРИБ учреди
регионална
организация в Шумен


Шумен, 9 юли /Станимир Савов, БТА/
Регионална организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ бе учредена днес в Шумен.
Сред учредителите на новата структура са повече от 20 фирми в региона от различни сфери на икономиката, съобщи пред журналисти новоизбраният председател на КРИБ-Шумен Сузана Недева.
По думите й сред учредителите са не само представители на големи фирми, но и на микро- и на малки предприятия. Управителният съвет на регионалната организация на КРИБ в Шумен се състои от представители на пет дружества. За членове на Контролния съвет на новата структура са избрани собственик на фирма и представител на адвокатска кантора, отбеляза Недева.
Ситуацията и активността на бизнеса в региона наложи създаването на подобна структура, каза още Недева и заяви, че КРИБ-Шумен ще привлече още членове.
На учредяването на новата организация присъства заместник-председателят на УС на КРИБ инж. Иван Бойков. "Нашата цел е създаване на една нормална бизнес среда, за да може да сме конкурентоспособни и да се развиваме успешно", каза Бойков и допълни, че се "отваря голямо поле за защита на интересите на бизнеса по места".
/ПП/